часовник таблети  Работно време за консултации и поръчки по телефона Понеделник-петък 09:00-18:00 Събота 09:00-13:00
Добре дошли! Можете да влезете или да създадете нов профил
 • tablet
  Бърза доставка.

  До 24 часа според населеното място

 • tableti
  Свържете се с нас

  0899 839934

 • таблети
  Лесни и удобни начини на плащане

  Плащане при доставката

Кошницата е празна!

Насоки за избор на идеален таблет

Насоки за избор на идеален таблет

 В днешно време, с главоломното развитие на технологиите все повече изпитваме нужда за връзка с интернет и това става част от ежедневието ни. Благодарение на тази нужда таблетите се славят с  успеха в своето развитие. Подходящи са за бизнес, активни в ежедневието хора, но все пак могат да се ползват и за удоволствие.

С настоящата статия ще ви дадем някои насоки за избор на добър таблет, за да ви предложи максимално качество според нуждите ви. За да е правилен вашия избор, трябва да подчертаем няколко фактора при избора на правилния таблет.

Заслужава ли си цената, която дадох за таблет?

Най-евтиния клас таблети, които ще намерите и в tablet-aksesoari.com, всъщност си заслужават цената. При повечето модели процесорите на таблетите са двуядрени, но резолюцията на екрана е малка за тези модели и работната памет също е в ниските граници. Все пак, те успяват да задоволят дори и по големите предпочитания на клиентите.  Таблети(едноядрени), които са с честота на процесора около и над 1 Ghz са много по бавни, вече не се произвеждат и ако срещнете такъв модел на пазара, със сигурност е стар модел. Макар всички таблети да се произвеждат вече с капацитивен тъчскрийн, все пак трябва да внимавате да не попаднете на джаджа с резистивен, както и на устройство с ниска резолюция на дисплея.

Какви са процесорите в таблета?

Всички таблети, които се произвеждат в света са с ARM процесори. ARM се ползват и при смартфоните. Различните производители на процесори разработват множество модели според нуждуте на устройствата. Познати са двуядрени, четириядрени и осемядрени процесори при таблетите. Като част от брандовете са Mediatek, Infotmic, Actions, Rockchip, Qualcom, Nvidia, Allwiner и др.

Размер на памет при таблетите

Тук отново трябва да споменем, че е важно да се обмисли за какво ще се ползва таблета. От това зависи размера на вътрешната и работната памет при таблета. Ако таблета се използва основно за сърфиране в интернет дори и 8ГБ памет ще са ви достатъчни. Но, ако смятате да пазите снимки, видео, музика ще трябва да заложите на таблет с по-голям размер. Също така избирайте таблет задължително със слот за карта памет. Така ще можете да увеличите паметта при нужда.

Типове екрани при таблетите

За момента са познати 2 типа технологии при екраните на таблетите. Единият от тях  е резистивен. Както по рано в статията споменахме, това е остаряла технология и почти не се използва вече при таблетите.Чрез неясе работи с натиск със палец или подходяща за технологията писалка. Ще наблегнем на капацитивната  при екрана на таблетите. Тук реакцията на тъчскрийна е благодарение на електричеството в телата ни. Съществува и мултитъч технология изразена при капацитивният екран на таблета като тя в повечето случаи е 5 точкова а напоследък има доста таблети с 10 точкова технология. Какво означава това? При доста приложения и апликации е нужно да извършим повече от едно движение едновременно. Тази технология радва най много малчуганите при игрите.


Коя операционна система да избера?

Операционната система е мозъка на таблета. Чрез нея се задават командите които изпълнява, избора на приложения и програми за инсталиране. В света съществуват четири операционни системи при масовите таблети. За всяка можем да споменем слаби и силни черти.

 Apple iOS

Няма човек, който да не е чувал за Ipad. Макар и нежелан за определен кръг потребители е наложен на пазара. Факт е, че само на представянето му за един месец са продадени над 1 милион таблета.
Ipod touch, Ipad и Iphone са на основата на една операционна система и тя се казва iOS, като самото име ни показва, че тя е продукт на гиганта Apple. Външният дизаин на iPAD и достъпа до приложения, медия и игри са приети като ценна за активните в ежедневието хора. Следващите операционни системи предлагат също голям набор от приложения, но при Apple е ненадминат. Време е да отбележим, че все пак има и някои недостатъци. Потребителският интерфейс не може да се настройва, не могат да се сменят цветовете на фона. Флаш съдържание не се показва на таблетите на Apple. Това вече не е толкова от значение, защото много сайтове вече са на база HTML5 който заменя Flash и е съвместим със Safari.

AndroidOS таблети

Android е система с отворен код, която позволява да се променя и препрограмира от различните големи производители на смартфони и таблети, за да се оптимизира и пригоди за нуждите на всели отделен модел таблет. Голяма част от таблетите които се предлагат в момента използват именно -AndroidOS. Това е система с отворен код, която позволява да се променя и препрограмира от различните  разработчици на  таблети и смартфони, за да се оптимизира и пригоди за нуждите на всели отделен модел таблет.Няма как да правим сравнение между операционна система с отворен код и тази на Apple. За разлика от iOS при Андроид можем да персонализираме почти всичко, като започнем от промени в целия изглед на дизаина и стигнем до всички джажджи за активиране.
Не е тайна, че последната версия на Андроид е KIT KAT 4.4. Работи се усилено и върху Андроид 5.0.
Тук задължително трябва да споменем и GooglePlay, Магазин с огромно количество приложения, повечето оп тях са безплатни.
Както споменахме и при Apple, старите версии на андроид също не поддържат Flash. Сега при новите от Андроид 4.2 и нагоре се подържа HTML5 оето улеснява ползването на браузерите и извеждането на пълна информация.

BlackBerryOS таблети

BlackBerry е операционна система която е  много улеснена за работа. Много лесно можете да преминавате в множеството приложения както и да изпълнявате множество задачи накуп. Слабото звено при нея е  недостига на програми и приложения.


WindowsOS таблети

След излизането на windows 8 започна раздвижване при таблетите с windows 8 система. По взискателните клиенти, които срещат трудности при работа със Андроид и Ios тук се чувстват комфортно, поради факта,че системата е позната и с лекота боравят в менютата. Освен това могат да се ползват и голям набор от софтуер като MS office и др.
От Microsoft дори пуснаха в продажба и таблета с кодово название Surface. И двата модела разполагат със стойки и qwerty за екрана.Тези таблети Surface имат разработена технология за писане с писалка наречена palmblock. Тя се състои в това, че когато се ползва писалката и се пише върху екрана на таблета,  всеки бутон се блокира както и  и нежеланите кликания по екрана. Това спомага за леснато боравене с таблета.

Какъв екран да избера?

При таблетите големината на дисплея е между 7 и 10 инча. Предлагат се вече и таблети с 12 инчови екрани. Също така има и фаблети с големина на дисплея от 6,2 инча. Това прави устройството компактно и удобно за носене и наред с това и пълнофункционално. Трябва да се обърне внимание и на резолюцията на екрана. Масовите таблети са с резолюция 800х480. Все повече като стандарт навлиза и 1024х600 . Има също така и таблети с висока резолюция до 4K. Типа на матрицата също не е за пренебрегване. Предлагат се таблети с TN и IPS матрици, като втората е за избор с по детаилните си цветове.

Камера на таблет

Почти всички съвременни таблети са с предна и задна камера. При бюджетните серии не могат да се очакват чудеса от задната камера, докато при по скъпите модели правят дори и видео с добро качество. Предната е предимно за видео чат(скайп и др) .

Капацитет на батерията

Преди покупката на таблет трябва внимателно да прецените за какво точно ще го ползвате. Евтините модели са с батерии от 1200 до 3000 мач, което позволява работа на устройството от час и половина до 3-4 часа. Ако сте на път това най-вероятно няма да ви задоволи. Има маркови таблети с издръжливост на батерията до 10 часа. Има и някои трикове как да запазите заряда на батерията за по дълго време. Намалете яркоста на екрана до минимум , който можете да ползвате, изключете wifi връзката ако сте на път, и все пак най добрия начин за удължаване на ползването на таблета е външна мобилна батерия. В tablet-aksesoari.com ще откриете качествена и оригинална Xiaomi мобилна батерия 10400 мач, която никога няма да ви предаде ако сте на път.


0 коментара за "Насоки за избор на идеален таблет"

Напиши коментар

Вашето име:


Коментар: Note: HTML код непозволен!

Въведете кода: